Hoppa till sidans innehåll
Foto:

Nedre Norras serietävling hemma hos oss på Råberget

23 MAJ 2021 18:54
En lång väntan är över med tävlingsförbud och vi i Rättvik Boda MK stod som arrangör för årets första serietävling.
  • Uppdaterad: 23 MAJ 2021 18:54

I fjol blev hela serien inställd och den första deltävlingen som skulle gått i Avesta genomfördes ej. Så i dag genomfördes Deltävling 1 på Råberg med 19 lag. 17 lag från distriktet och 2 "utomstående". Totalt 19 förväntansfulla lag körde tidskval i två grupper och sen delades de in i 2 divisioner och körde tre deltävlingar.

Rättvik Boda MK har med Daniel Norén, Kim Haag, Sandra Blom och Rolf Hörnfeldt i spetsen jobbat på ett systematiskt sett och fått alla tillstånd godkända och de har tillsammans med klubbens medlemmar genomfört en fin tävling.

På banan hade Rättvik två lag, ett som har målet att ta en plats till Lag SM och ett med de lite yngre förarna. Båda lagen körde bra och Magnus Olsson som lagledare för de äldre säger i intervjun med honom att Johan Halvarsson (# 77) satta tidskvalet snabbaste tid och var bra i form i dag. Sebastian Asp (# 528) fick problem med cykeln på Heat 1, men med en bra mekaniker kom han tillbaka och körde bra. Oskar Björk(# 621) fick en fin start i heat 1 och Martin Ohlsson(# 868) hade en fin körning. Laget placerade sig på en 4:e plats med 148 poäng.

Peter Hedmark som var lagledare för de ”yngre” och hade två debutanter med i laget säger i  intervju att han är väldigt nöjd med förarnas inställning och ser fin utvecklingspotential. Laget bestod av # 787 Jonas Gruvris, # 620 Angelina Matsson, # 121 Melker Hedmark och # 270 Daniel Liss. Laget kom 3:a i Div 2 och ligger i totalen på en 13:e plats.

Vi vill också tacka alla funktionärer, förare, lagledare som följt restriktionerna och gjort tävlingen möjlig.

Skribent: Annica Matsson
E-post: This is a mailto link

Join us on Facebook

Swish_300x300 RBMK

 

Postadress:
Rättvik Boda MK - Motorcykel och Snöskoter
Björn Andersson, Hjortnäsheden, Bränngärdet 4
79390 Leksand

Kontakt:
Tel: 024780518
E-post: rattvikboda@outlook....

Se all info